Alle ingewikkelde uitdagende taken bestaan uit een hele reeks aan makkelijke kleine taken. Je hoeft er alleen maar aan te beginnen om je doel te behalen, meer niet. Stel dat je een lastig formulier voor een aanvraag moet invullen. Iedereen kan een envelop openen maken waar het formulier in zit, een pen pakken en elke dag een paar vragen beantwoorden en alle aanvullende informatie opzoeken die je niet weet. Daarbij hebben we ook een mond om hulp te vragen en op het internet ontbreekt er tegenwoordig ook niets aan informatie.

Nadat de eerste stap gezet is, volgen de andere vanzelf. 

Moeilijke stappen zet je op de momenten dat je over de meeste energie en inzet kunt beschikken. Voor de een is dat vroeg in de ochtend, voor de ander ‘s middags, ‘s avonds of in de nacht misschien wel. Taken in productie (dat wil zeggen waar je aan begonnen bent) houden je ook onbewust op het goede spoor. Nadat je eraan begonnen bent, zal je merken dat er intern en extern hulp komt.

Voorkom uitstelgedrag; in beweging komen is genoeg.

Durf je anderen om hulp te vragen? Direct of indirect is er een grote schat aan informatie beschikbaar over wat je moet doen om je doelen te bereiken. Vele zijn je voorgegaan. Je kunt hun om advies vragen, hun volgen op social media of een training/challenge bij hen volgen. Durf jij je uit jouw veilige fase en in je ontwikkelingsfase te stappen? Stel je voor dat je al hebt, doet en bent wat je wilt zijn. Maak er een mooi beeld van en de eerste stap is gezet.

Natuurlijk kan je inner critic je op negatieve gedachten en beelden brengen en je prestaties in de weg staan. Zonder ze actief bij te stellen blijf je gevangen in angst. Denk, praat en schrijf over wat je wilt bereiken en overspoel je onbewuste met deze nieuwe positieve werkelijkheid.
Je bewust voorstelen dat het lukt, kost niets en is een van de belangrijkste voorwaarden voor toekomstig succes, ook al lijkt je ideaalplaatje mijlen ver weg. Winnaars kunnen beamen dat groot durven denken nog grotere resultaten oplevert.

 

 

× Kan ik je helpen?