De tijd gaat sneller?! Of jij?!

Opstaan, de kinderen klaarmaken of achter de vodden aanzitten en naar school brengen, naar je werk gaan, werken, veel en steeds sneller, snel van je werk vertrekken om de kinderen van school te halen en naar huis te gaan, je tas neerzetten en zonder stoom af te blazen door blijven gaan met je taken, het in bad doen, het eten, opruimen en de rest. eindelijk naar bed. Wel te laat, slecht slapen. Gedachtes overheersen en nemen alle ruimte in. De nacht is te kort. De wekker gaat alweer. En dan begint alles weer van voren af aan. Je bent moe.

De werkweek is voorbij, eindelijk is het weekend. Gelukkig, ik kan uitrusten! Helaas klopt dat niet helemaal, want het weekend is alweer voorbij! Het is snel voorbij gegaan. Te snel. Tussen het boodschappen doen, de activiteiten van de kinderen, het eten met vriendinnen en het huishouden is het er dit keer weer niet van gekomen om uit te rusten, wat ik toch echt nodig heb om bij te komen en mezelf weer op te laden Jammer. We zien later wel, het komt goed . Volgend weekend zal het wel lukken. Of tijdens de volgende vakantie, misschien…

Het gevoel dat de tijd sneller gaat (dit is slecht een gevoel, want de tijd is onveranderlijk), wordt tegenwoordig zo’n beetje door iedereen gedeeld. Iedereen moet tegenwoordig leven met een levensritme. Het voortdurend toenemende aantal burn-out ‘s is daar het gevolg van. Alles om ons heen lijkt sneller te gaan. We zitten gevangen in het doen en actie is het allerbelangrijkste geworden. Het gaat ten kosten van ons bewustzijn en onszelf. We willen alles tegelijk doen, we storten ons op veel meer dan we werkelijk aankunnen, overschatten onszelf steeds maar weer, zonder onszelf in twijfel te trekken of we onze doelen kunnen bereiken. En dat in een dag wat maar 24 uur telt. Onze agenda’s zijn vol gepland en laten weinig ruimte voor dat wat zou kunnen bijdragen aan onze energie en het opladen daarvan.

Dus nu is het een kwestie van kiezen hoe jij met je tijd omgaat. Ik kan en wil je daarbij helpen. Want jij wil toch ook rust overzicht en tijd voor jezelf? Plan een vrijblijvend gesprek om te zien of jij ook weer baas kunt worden over je kostbare tijd.

 

 

× Kan ik je helpen?